Voetbalreizen op maat: je favoriete team achterna reizen

Voor veel Nederlanders is een voetbalreis maken naar het buitenland een jaarlijks terugkerende gelegenheid. Voor veel voetbal liefhebbers zullen zulke voetbalreizen ook een eerste keer zijn. Desalniettemin kun je wel gebruik maken van een aantal tips als je besluit een voetbalreis te gaan maken. Een aantal uitgelicht, zodat je je reis een stuk makkelijker maakt.

 

Het bezoeken van de speelstad

Vaak zul je een voetbalreis combineren met een bezoek aan de betreffende stad. Steden zoals Londen, Milaan, Rome, Madrid en Barcelona hebben ontzettend veel leuke bezienswaardigheden om te bezoeken. Overleg en bedenk voordat je naar de stad reist wat je allemaal wilt gaan zien in de stad. Maak gebruik van een globale planning, zodat je daar ter plekke geen zorgen over hoeft te maken. Dat scheelt je tevens ook ontzettend veel tijd.

 

Ga op tijd naar de luchthaven

Wil je stress zoveel mogelijk voorkomen, dan doe je er verstandig aan om op tijd naar het vliegveld te gaan. Het beste is om altijd anderhalf uur van tevoren op het vliegveld te zijn voordat de gate van je vlucht sluit. Deze tijden staan altijd aangegeven op je vliegticket. Print alle documenten uit, zodat je alles bij de hand hebt.

 

Een tas of koffer meenemen?

Bij het meebrengen van een enkel handbagage is het aan te raden om te kiezen voor een grotere tas dan een koffer. Vaak moet de koffer in het vliegtuigruim en dit kost je meer tijd bij het afhalen van de bagage. En zorg ervoor dat al je vloeibare middelen in een afgesloten zakje zitten met een maximum van 100 ml per product. Moet je producten weggooien, dan is dit natuurlijk zonde.

 

Een stadiontour doen?

Heb je het plan om naast de wedstrijd ook een stadiontour te doen, dan is het verstandig om dit voor de aanvang van de reis te boeken. Je voorkomt hiermee dat de rondleidingen tijdens het weekend volgeboekt zijn. Wil je een stadiontour doen op de dag van de wedstrijd, dan kan dat meestal niet. Veel grote voetbalclubs houden namelijk geen tours op de wedstrijddag.

 

De stekker en valuta

Bezoek je een wedstrijd in Engeland, dan betaal je met de Engelse pond. Neem je geld op op het vliegveld, dan kies je het beste voor de optie “without conversion”. Zo krijg je zoveel mogelijk Engelse ponden voor euro’s. Als je een wedstrijd, of wedstrijden, in Engeland bezoekt, dan heb je daar een ander soort stopcontact. Dus het is altijd verstandig om een wereldstekker mee te nemen. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan en verrassingen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *